werk aan het spoel

LekArt Lab 2022

LekArt Lab 2022

12 april: Maartje van den Heuvel & Edwin Zwakman

In aanloop naar het LekArt festival 2022 organiseert Stichting LekArt maandelijks de zogeheten LekArt Labs: bijeenkomsten over – en die bijdragen aan – de totstandkoming van het festival. Op dinsdag 12 april vindt om 19:30 uur de aftrap van deze reeks bijeenkomsten plaats in het Atelier op Werk aan het Spoel in Culemborg, waar tevens het festival in september georganiseerd wordt.

Tijdens deze maandelijks terugkerende bijeenkomsten op de tweede dinsdag van de maanden voorafgaand aan het festival delen betrokken kunstenaars het wordingsproces van hun werk voor het festival met het publiek. Ook wordt publieksparticipatie mogelijk gemaakt tijdens deze sessies: lokale kunstenaars en andere geïnteresseerden worden actief opgeroepen om hun kennis te delen en bij te dragen aan de totstandkoming van de kunstwerken en voorstellingen. Aanmelden kan door te mailen naar aanmelden@lekart.nl en de toegangsprijs bedraagt €5,- (€3.- voor studenten), er kan worden gepind bij de ingang. Je vindt het LekArt Lab in het Atelier op Werk aan het Spoel, Goilberdingerdijk 40, Culemborg.

Sprekers
Maartje van den Heuvel
Maartje van den Heuvel (1967), de curator van Lekart Festival 2022, is kunsthistoricus en promoveerde in 2019 op haar proefschrift Picturing Landscape met een onderwerp op het snijvlak van landschap en beeldende kunst. In haar lezing River Deep vertelt zij hierover en over het thema River Deep van Lekart Festival 2022, dat zal leiden tot site-specific en andere beeldende en performance kunst in het rivierlandschap rond Werk aan het Spoel bij Culemborg.

Edwin Zwakman
De eerste kunstenaar die komt vertellen over zijn werk voor LekArt Festival 2022 River Deepis Edwin Zwakman (1969). Zijn werk bestaat onder andere uit geënsceneerde fotografie, installaties met architectonische objecten en interventies in de openbare ruimte. In zijn werk onderzoekt Zwakman het natuurlijke landschap versus het kunstmatige landschap dat de mens maakt en controleert met netwerken, geometrische patronen en structuren. Voor Lekart Festival 2022 River Deep zet hij een nieuwe stap in zijn langlopende project At Night I See the Future over de toekomst van Nederland: een site-specific installatie/ingreep in het uiterwaardenlandschap van de Lek bij de spoorbrug van Culemborg koppelt hij aan toekomstvisioenen die de bezoeker door middel van augmented reality ziet. Zwakman verbleef hiervoor in de Artist In Residence ruimte van LekArt in Werk aan het Spoel in Culemborg en deelt de aanwezigen bij het LekArt Lab op 12 april in zijn bevindingen.

LEKART LAB VOOR DONATEURS
Zoals eerder gemeld, hebben een aantal donateurs nog een tegenprestatie van ons tegoed. Deze donateurs kunnen kosteloos deelnemen aan de LekArt Lab van dinsdag 12 april. Deze donateurs zullen hier een aparte uitnodiging voor ontvangen.

 

LEKART VRIJWILLIGERS
LekArt festival kan niet zonder vrijwilligers. Ook deze editie niet. Was jij vrijwilliger bij een voorgaande editie? Dan krijg je in de komende weken een mail van ons met meer informatie. Wil je daar niet op wachten en wil je zeker weten weer meedoen? Stuur dan alvast een mail via deze link.

 

Ook doneren? Wil je ons ook nog helpen met de LekArt Air voor startende kunstenaars te ontwikkelen? Doneer dan hier

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Expositie Kees Schouten

Driedaagse expositie Kees Schouten

Exposities

Open ateliers op de Helling

Workshop teken je eigen reisdagboek

Overlijden Pietie

Expositie Henk en Yvonne van der Gronde

Aanbieden cheque

Expositie gedichten Marinda Pieron

Foutje in de brochure