Kees

Expositie Kees Schouten

De Wereld Rond

In Culemborg heeft Kees Schouten tot nu toe vrijwel altijd zijn fotowerken laten zien, stillevens met glazen vazen. Schouten schildert ook en toont in de kapel van het Weeshuis nu weken uit de serie ‘De Wereld Rond’

Op alle werken uit de serie is een golvend object te zien dat voor Schouten zijn imaginaire reis over de wereldzeeën verbeeldt. Op het punt van vertrek kom je uiteindelijk ook weer terug, misschien wel na 80 dagen zoals in de avonturenroman van Jules Verne. Schouten heeft besloten dat zijn serie uit 80 werken moet komen te bestaan maar hij is nog niet op de helft.

In de kapel zijn niet alleen een aantal werken uit de serie van 80 te zien maar ook een aantal werken -soms studies- die een variant hierop zijn.

In bijna al het getoonde werk van Schouten zien we een combinatie van een 3D-achtig object tegen een achtergrond met een onregelmatig decoratief patroon. “Op de academie een absoluut verboden combinatie” zegt Schouten “maar een uitdaging om daar één gebalanceerd geheel van te maken. Het mag -of moet- eigenlijk wel een beetje wringen”.

In de kapel van het Weeshuis (Bibliotheek Culemborg)

8 – 25 mei 2024

Dinsdag van 10.00 – 17.00 uur

Woensdag van 10.00 – 20.00 uur

Donderdag van 10.00 – 17.00 uur

Vrijdag van 10.00 – 20.00 uur

Zaterdag van 11.00 – 17.00 uur

www.keesschouten.nl

 

 

Posted in

Meest recente nieuwsberichten

Driedaagse expositie Kees Schouten

Exposities

Open ateliers op de Helling

Workshop teken je eigen reisdagboek

Overlijden Pietie

Expositie Henk en Yvonne van der Gronde

Aanbieden cheque

Expositie gedichten Marinda Pieron

Foutje in de brochure

Extra tentoonstelling met het werk van Sabah Almaliki