Manga Nomad

Berend van den Brand

Mijn werk is geïnspireerd op de mode en pop cultuur. In mijn werk laat ik de kunst van het transformeren zien. Ik ontwerp en maak kostuums passend bij het concept wat ik voor ogen heb. Om dit concept te realiseren gebruik ik fotografie en videografie als tool om mijn fashion designs tot leven te laten komen, dat vul ik vervolgens aan met visagie en set design.

In mijn artistieke mode portretten gebruik ik mezelf als model. Naast het creëren van een “look” heeft mijn werk ook een spirituele betekenis.

Als mens blijven we eeuwig transformeren, iedere versie van onszelf leert ons weer meer over onszelf. Ik vind het interessant om te zien hoe tegenwoordig veel mensen een (online) persona aannemen en zich daarmee identificeren. Hoe men reageert op de persoon die ze zien zegt natuurlijk niets over die persoon zelf, maar meer over diegene die daar een oordeel  over heeft. Word je het masker van hoe mensen  je zien en vergeet je wie je echt bent of kan je spelen met deze maskers die deels inherent aan jezelf zijn en blijf je in contact met jij écht bent?

En wie ben je dan echt?

Berend exposeert samen met andere kunstenaars in hun eigen atelier in het Zandpand, tevens het gehele jaar geopend.

Locaties

Zandpand

Oude Vismarkt 13 | locatienummer 6